Vaikuttaako kuivike hevosen kavioterveyteen?

09.02.2018 15:49:00

Helmikuu on kansainvälinen kavioterveyden kuukausi ja yksi kavioterveyteen vaikuttavista tekijöistä on karsinassa käytettävä kuivike. Kysyimme Vermon raviradan kengityssepältä Jorma Uotilalta aiheesta: "Kavion pH, eli happamuusaste, on sama kuin ihon, mitä monikaan ei tule ajatelleeksi. Niin ollen pH-arvoltaan hapan kuivike, kuten esimerkiksi turve, voi haperoittaa kaviota. Olennaisin vaikutus kuivikkeen ja kavioiden terveyden välillä on kuitenkin karsinan huolellisessa siivouksessa ja kuivikkeen puhtaudessa", korostaa Jorma.

Mikä kuivike olisi sitten paras puhtaasti kavioiden kannalta valittuna? "Olki", toteaa Jorma, jatkaen kuitenkin että hyvälaatuisen oljen saaminen Suomen olosuhteissa on hyvin haastavaa, eikä kuivikkeen valintaa voi toki tehdä ainoastaan kavioiden kannalta. Pölytön, kuivikekäyttöön valmistettu puukuivike on Jorman mukaan oiva valinta, josta myös kaviot pitävät. "Kuivikkeen valinnassa täytyy ottaa huomioon monta asiaa, ja myös kuivikkeen luotettava saatavuus on yksi olennainen asia", toteaa Jorma.

HorsePower-palvelun eri kuivikevaihtoehtoihin voit tutustua täällä.Tagit: Kuivike, kaviot

Fortum HorsePower -  soittopyyntö

X

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Tarvitsetko apua?

Yksityisyyden suoja ja evästeiden (cookien) käyttö

Tällä sivustolla voidaan käyttää evästeitä siten, että yksityisyyden suoja ei vaarannu. Evästeiden vastaanotto voidaan haluttaessa kieltää käyttäjän internet-selaimesta, mutta se voi aiheuttaa sivujen toimimattomuutta eikä ole suositeltavaa.