Vieläkö on villihevosia?

16.02.2018 14:52:00

Suomessa syntyneet mongolianvillihevoset Hanna ja Helmi matkaavat kohti vapautta

Mongolianvillihevonen on maailman ainoa jäljellä oleva aito villihevonen, joka ei polveudu villiintyneistä kesyhevosista. Laji on erittäin uhanalainen ja katosi jo käytännössä luonnosta 1960-luvun lopulla. Przewalskinhevosenakin tunnettu villihevonen on meille monelle Korkeasaaren eläintarhasta tuttu ja samalla se on yksi niistä eläinlajeista, joita ei ilman eläintarhoja olisi enää olemassa. Villihevosia on suunnitelmallisesti lisäännytetty tarhaoloissa ja saatu siten kanta kasvamaan.

Tänä päivänä eläintarhoissa elää reilut 1500 mongolianvillihevosta ja luonnossa niitä noin 400 yksilöä. Villihevosten luontoonpalautuksilla on vahvistettu vapaudessa elävää kantaa jo 25 vuoden ajan. Korkeasaaressa syntyneet kaksivuotiaat mongolianvillihevostammat Hanna ja Helmi ovat valikoituneet mukaan luontoonpalautusprojektiin ja aloittavat huomenna matkan Korkeasaaresta kohti vapautta Mongolian aroilla. Hevosten pitkän matkan ensimmäinen etappi Helsingistä Prahan eläintarhaan taittuu maa- ja meriteitse. Kesällä matka jatkuu Prahasta Mongoliaan.

Meille Fortumissa kestävän tulevaisuuden luominen on tärkeää, ja luonnon monimuotoisuuden ja lajien säilyttäminen on hyvin olennainen osa sitä. Tästä syystä lähdimme innolla mukaan Helsinki International Horse Show & Partners GO WILD -projektiin tukemaan Korkeasaaren villihevosten luontoonpalauttamista. Yhteistyössä on voimaa ja näin voimme osaltamme olla mukana edesauttamassa siinä, että vastaus kysymykseen "Vieläkö on villihevosia?" on "kyllä" jälkipolvillemmekin.

Lisää villihevosten matkasta vapauteen voit lukea Korkeasaaren eläintarhan sivuilta sekä ohesta: www.korkeasaari.fi/hyvaa-matkaa-hanna-ja-helmi/

Facebook-sivujemme kautta voit seurata mukanamme Hannan ja Helmin matkaa kohti vapautta!

hanna.png
Yksityisyyden suoja ja evästeiden (cookien) käyttö

Tällä sivustolla voidaan käyttää evästeitä siten, että yksityisyyden suoja ei vaarannu. Evästeiden vastaanotto voidaan haluttaessa kieltää käyttäjän internet-selaimesta, mutta se voi aiheuttaa sivujen toimimattomuutta eikä ole suositeltavaa.