Muovien noutopalvelu HorsePower-asiakkaille

20.03.2018 14:16:00

Hevostalleilla syntyvä muovijäte puhuttaa

Muovit puhuttavat paljon maailmanlaajuisesti ja parhaillaan vietetään teemakuukautta #muovitonmaaliskuu. Tallioloissa muovi on yleisesti käytetty materiaali ja sitä täysin korvaavaa materiaalia on haastava löytää. Voimme kuitenkin omilla teoillamme vaikuttaa siihen, kuinka paljon muovit kuormittavat ympäristöä käytön jälkeen.

Kuivike- ja lantahuoltopalvelun ohella pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti ja tuomaan mukaan uusia ratkaisuja kestävämmän ja puhtaamman talliympäristön puolesta. Muutamien asiakastallien kanssa olemme testanneet muovijätteen keräämistä noin puolen vuoden ajan löytääksemme tehokkaan tavan kerätä ja hyödyntää talleilla syntyvä muovijäte. Pilotin tarkoituksena on ollut selvittää lantanoutojen yhteydessä noudettujen muovien sopivuus uusiohyötykäyttöön. Pilotti on kuitenkin osoittanut, että lantanoutojen yhteydessä kerätty muovi ei pysy laadultaan riittävän puhtaana, jotta materiaalin uusiohyötykäyttö olisi mahdollista. Näin ollen muovijätteen keräyspilotti sellaisenaan päättyy, ja jatkossa tarjoamme kaikille asiakkaillemme mahdollisuuden liittyä Fortumin kierrätys- ja jätepalveluiden tarjoamaan  maatalousmuovien noutopalveluun edulliseen asiakasetuhintaan. 

Muovien noutopalvelu HorsePower-asiakkaille asiakasetuhintaan

Fortumin kierrätys- ja jäteratkaisujen tuottama maatalousmuovien noutopalvelu kattaa hevostalleilla syntyvät muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit, kuten heinäpaalien kääremuovit, kuivikepakkaukset ja -säkit. Talleilta kerätty maatalousmuovijäte kierrätetään joko uusiomateriaaliksi tai energiaksi. Uusiokäyttöön soveltumaton muovi hyödynnetään energiana. 

Noutopalvelu on maksullinen ja sopii talleille, jotka voivat varastoida muoveja suuremman erän. Minimilaskutusmäärä on 1000 kg, mikä tarkoittaa käytännössä noin vaihtolavallista muovia. Noutopalvelu sisältää muovien noudon lastauksineen, kuljetuksen ja käsittelymaksun sekä tarvittavat asiakirjat. Muovit tulee lajitella Fortumin ohjeistuksen mukaisesti, ohjeet löytyvät täältä.

Noutopalvelun hinta Fortum HorsePower -palvelun asiakkaille:

Lajiteltu muovijäte: 60 € / tonni + alv. 24%
Lajittelematon muovijäte: 80 € / tonni + alv. 24%

(Palvelun hinta muutoin: 110 € / tonni + alv. 24 %)

Käsittelyhinnat voimassa toistaiseksi. Lisätietoa maatalousmuovien noutopalvelusta löydät täältä.

Noutopalveluun voit liittyä mukaan soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kierrätys- ja jäteratkaisuiden asiakaspalvelun täältä löytyviin yhteystietoihin. Muista mainita olevasi Fortum HorsePower -asiakas!

 

 
Fortum HorsePower -  soittopyyntö

X

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Tarvitsetko apua?

Yksityisyyden suoja ja evästeiden (cookien) käyttö

Tällä sivustolla voidaan käyttää evästeitä siten, että yksityisyyden suoja ei vaarannu. Evästeiden vastaanotto voidaan haluttaessa kieltää käyttäjän internet-selaimesta, mutta se voi aiheuttaa sivujen toimimattomuutta eikä ole suositeltavaa.