Fortum lopettaa HorsePower - liiketoiminnan sekä kuivike- ja lantahuoltopalvelun tarjoamisen helmikuun lopussa 2021

16.12.2020 10:23:00

Fortum on tarjonnut HorsePower-palvelua hevostalleille vuodesta 2015 alkaen ja kuivikelanta  on toimitettu pääosin Fortumin Järvenpään voimalaitokselle, missä siitä on tuotettu energiaa. Fortumin myytyä Järvenpään voimalaitoksen toiminnan kesällä 2020, on todettu, ettei edellytyksiä Fortum HorsePower -palvelun jatkumiselle ole. Näin ollen Fortum tulee lopettamaan HorsePower -liiketoiminnan.  

Fortum HorsePower -kuivike- ja lantahuoltopalvelun tarjoaminen asiakkaille päättyy 28.2.2021.    

Fortum HorsePowerin tarina alkoi Fortumin sisäisenä start-up hankkeena vuonna 2015.  Fortum HorsePower on tarjonnut helpon ja ympäristöystävällisen ratkaisun tallin kuivike- ja lantahuoltoon. 

Lanta on toimitettu tallilta voimalaitokseen, missä siitä on tuotettu sähköä ja lämpöä – puhdasta, ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa lähienergiaa. Palvelua on tarjottu Etelä-Suomen alueella sekä Ruotsissa vuosina 2017-2019. 

Fortum HorsePower on tarjonnut lantahuoltoa niin isoille kuin pienille yksiköille, raviradoista pieniin muutaman hevosen kotitalleihin. Yhdessä asiakkaiden kanssa vihreitä kavionjälkiä tuotettiin Suomessa viiden vuoden aikana noin 6500 omakotitalon vuoden energiatarpeen verran.  

Lannan hyödyntäminen energiana on ollut hevosalalla paljon puhuttu aihe, ja Fortum HorsePower on toiminut pioneerina laajamittaisessa lannan polttamisessa. Lanta on kuitenkin luonteeltaan haastava polttoaine, joka osaltaan on rajoittanut voimalaitosten halukkuutta hyödyntää lantaa energiantuotannossa.  

 Kiitämme asiakkaitamme yhteistyöstä!Tagit:

Yksityisyyden suoja ja evästeiden (cookien) käyttö

Tällä sivustolla voidaan käyttää evästeitä siten, että yksityisyyden suoja ei vaarannu. Evästeiden vastaanotto voidaan haluttaessa kieltää käyttäjän internet-selaimesta, mutta se voi aiheuttaa sivujen toimimattomuutta eikä ole suositeltavaa.