Fortum Horse Power avvecklas i Sverige

04.06.2019 06:00:00

Fortum Horse Power, en strö- och gödselhanteringstjänst för stallägare, lanserades i Sverige hösten 2017. Oväntade problem med regleringen av miljötillstånd har påverkat möjligheterna att bygga upp verksamheten och nu väljer Fortum att koncentrera sig på den finska marknaden där tjänsten för närvarande har 320 stallkunder som tillsammans årligen värmer 21 500 hem.

-Oväntade och svårlösliga problem med regleringen av miljötillstånd har gjort det svårt för oss att få upp verksamheten på en nivå som även är ekonomiskt hållbar. Då vår bedömning är att de utmaningarna kommer bestå framåt har vi fattat beslutet att avveckla verksamheten på den svenska marknaden, säger Per Harsem, Horse Powers svenska landschef.

För de ca 60 stallkunder som Horse Power har i Stockholmsregionen fortsätter tjänsten fram till den sista juli för att ge dem en möjlighet att hitta en ny lösning för sina ströleveranser och gödselhantering. De har informerats.

Nedläggningen av Horse Power i Sverige påverkar inte Horse Powers verksamhet i Finland där det för närvarande finns ca 320 Horse Power kunder i södra Finland.

Bakgrund

En häst genererar tio ton gödsel per år. Inte minst i städer har det varit svårt för stall att hantera de stora mängder gödsel som produceras. Tjugo ton räcker för att värma upp en genomsnittlig villa. Genom att använda hästgödsel med träströ, en biprodukt i skogsindustrin, som skapas i stallet som bränsle i kraftvärmeverk där den omvandlas till el och värme, kan mängden fossila bränslen i kraftvärmeproduktionen minskas ytterligare och därmed bidra till minskade klimatpåverkande utsläpp.Taggar:

Fortum HorsePower -  soittopyyntö

X

Intresserad?

Lämna dina kontaktuppgifter, så kontaktar vi dig!

Intresserad?

Integritetspolicy och användning av cookies

Vi använder cookies och vi tar skyddet för din personliga integritet på största allvar. Om du vill , kan du själv anpassa inställningarna och förbjuda användning av cookies via din browser. Tyvärr kan det orsaka att sidorna inte fungerar optimalt och därf